One Planet Picnic är en närproducerad utomhusmåltid som kombineras med en guidad vandring i vackra natur- och kulturlandskap. Menyn bygger helt och hållet på råvaror från svenska bönder och lokala mathantverkare, allt noga utvalt utifrån ett helhetstänk kring goda smaker, hälsa och hållbarhet. En måltid inom planetens gränser, helt enkelt.

Maten serverar vi på vackra porslinstallrikar och du äter med riktiga bestick. Inget engångsmaterial, och därmed inget avfall. I glasen häller vi spännande drycker från traktens frukt- och bärodlare. Det blir naturligtvis kaffe – eller en kopp te – efter maten, och en hembakad kaka.

Du kan uppleva One Planet Picnic i Uppgränna, som ligger strax norr om Gränna. Samlingsplatsen är vid P-plats Girabäckens naturreservat. Turen går genom lummig lövskog och öppna odlingslandskap, och där finns också möjlighet till bad i Vättern i slutet av vandringen.

Vi vandrar på stigar och mindre vägar, i jordbrukslandskap och i skogen. Vandringen är mellan två och sex kilometer lång, och passar därför de flesta, men terrängen är kuperad och på några ställen är stigen smal och brant.

Guidningen handlar om maten och dryckerna, landskapet vi vandrar i, nutid och dåtid, och om biosfärområdet som modellområde för hållbar utveckling.

Följ oss gärna på instagram, https://www.instagram.com/oneplanetpicnic/